TUE ASKELAND HAR FUNDET GOD BALANCE MELLEM KARRIERE & FAMILIE

Tue Askeland har mange års erfaring som advokat og har både møderet i Lands- og Højesteret.

Ved siden af er der også tid til aktiviteter med familien.

SELVSTÆNDIG I ADVOKATFIRMAET ASKELAND

Siden 2015 har Tue Askeland ejet og drevet Advokatfirmaet Askeland. Det er primært erhvervssager, der bliver håndteret her, men Tue har hjulpet klienter af meget forskellig art. Både håndværkere, banker, ejendomsselskaber og -mæglere, energiselskaber, kommuner og privatpersoner kan tælles. Firmaet tilbyder ydelser inden for flere områder, der alle har fast ejendom som en fællesnævner. Du kan læse om nogle af de ydelser, som Advokatfirmaet Askeland tilbyder, og derved også hvad Tue Askeland er specialiseret i, nedenfor.

Bolighandel og lejeret:

Tue Askeland har erfaring med flere aspekter inden for bolighandel. Han repræsenterer privatpersoner, som både kan bestå af en sælger eller en køber i en bolighandel. I forbindelse med et boligkøb- eller salg kan der være utrolig lange og kringlede dokumenter at forholde sig til. Dem kan du få juridisk rådgivning til, ved at advokatfirmaet gennemlæser det hele og sikrer sig, at alt er som det skal være. Der kan være mange juridiske faldgruber i forbindelse med en bolighandel, hvorfor det kan give en tryghed at have advokathjælp i ryggen.

Tue Askeland kan også bistå i processer, hvor selskaber gerne vil investere i ejendom – herunder købe eller leje. Et at Tues specialer er boliglejeret.

Inden for lejeret – som tæller over både udlejer og lejer – kan der opstå stridigheder mellem parterne, ligeledes med at der kan være generelle problemstillinger, som kan være svære at håndtere juridisk korrekt som privatperson. Tue Askeland hjælper klienter med rådgivning inden for de forskellige discipliner (opsigelse af lejemål, fastsættelse af husleje etc) ligeledes med, at han hjælper med konkrete dokumenter (lejekontrakter). Han hjælper også med at vurdere, hvordan du er stillet i konkrete situationer, hvis du som lejer eller udlejer har et udestående.

Erhverv:

Tue Askeland har i mange år hjulpet klienter i næsten alle aspekter inden for selskabsret. Igennem årene har Tue ageret erhvervsadvokat for både mindre erhvervsdrivende og store, internationale virksomheder. Han er derfor i stand til at hjælpe erhvervsklienter af flere forskellige størrelser.

Der kan opstå forskellige problemstillinger, når man driver virksomhed, som nødvendiggør juridisk rådgivning. Det kan være i forbindelse med, at selskabet skal undergå et ejerskifte, at der skal udformes ejeraftaler, at der sker en større ændring i selskabet, eller at et selskab skal stiftes. Rådgivning inden for selskabsret tilbydes både til erhverv og til privatpersoner.

Retssager:

advokat tue askelandÉn af de aspekter ved faget, som Tue Askeland i høj grad har opnået erfaring og viden inden for, er retssager. I og med at Tue både har møderet for Lands- og Højesteret, kan han føre sager ved alle danske domstole. Tue har efterhånden ført rigtig mange retssager og har opnået rigtig mange positive resultater for sine klienter. Ofte vil det være bedst for alle parter at afklare eller løse en konkret sag uden for retten. I den forbindelse kan Tue også rådgive dig og hjælpe med at vurdere, hvad der vil være mest hensigtsmæssigt i netop din sag.

Møderet i både lands- og højesteret samt dyb procedureerfaring

Tue Askeland har via hans virke som advokat ført mere end 500 retssager over de sidste to årtier. Dette har resulteret i en meget solid procedureerfaring, som kommer klienterne til gode.

Tue Askeland har altid vidst, at det var fast ejendom, der skulle udgøre kernen i hans karriere. Og der kan nævnes flere milepæle undervejs i karrieren, som afspejler passionen for faget. I 2005 fik Tue Askeland møderet for landsretten samt alle sager for Sø- og Handelsretten i København. Det indebærer at bestå en prøve i procedure. I 2014 kunne Tue Askeland også tilføje møderet for Højesteret. Dette attesteres af administrationschefen, og ifølge hoejesteret.dk er der i dag ca. 1820 advokater med møderet for Højesteret. Tue Askeland er således én af dem.

HOBBYER & AKTIVITETER MED FAMILIEN HAR BERIGET TUE ASKELAND MED MANGE OPLEVELSER

Ungdomsårene som sportsudøver og lysten til at vinde

Det er blevet til lidt af hvert, når det kommer til Tue Askelands præstationer. Behovet for at gøre det godt og gøre sit bedste afspejles ikke bare i advokatfaget, det kommer også til udtryk i de yngre år. I 6-8 var Tue Askeland elite-redskabsgymnast, som er en utrolig krævende fysisk disciplin.

Sporten blev dyrket i Gymnastikforeningen Hermes, som er placeret på Frederiksberg. Her blev der brugt rigtig mange timer, og ifølge Tue Askeland, var klubben de næstbedste. Gymnastikforeningen blev stiftet i 1874, det var dog først i 1881, at navnet kom til at være HERMES. Med så mange år på bagen, følger også mange traditioner, og dem holder man ved.

Tue Askeland husker tiden som gymnast som en rigtig god tid, det er dog ikke en aktivitet, der er blevet optaget siden hen. Men det afspejler meget godt den dedikation, som Tue Askeland lægger i de ting, han foretager sig. Dette gælder både i erhvervs- og privatsammenhænge. Det betyder også meget at vinde i retssagen for Tue. Men hvor det måske tidligere var netop det at vinde, der var det vigtigste – hvert fald inden for sporten – så er det i dag det, der tjener klienten bedst.

Lynne Scott Walters i Stockholm
Lynne Scott Walters i Stockholm

Familieliv og aktiviteter

Tue Askeland kan godt betegnes som et familiemenneske. Med kone og to børn – en pige og en dreng –er rammerne lagt for den klassiske kernefamilie. Og det er da også tydeligt, at Tue nyder tiden med familien, som bliver brugt på lidt af hvert. Selvom Tues kone ikke altid synes, han er lige aktiv, bliver der dog tid til aktiviteter med familien. Blandt andet har Tues datter for nyligt redet til Hubertusjagt, og det har advokaten fulgt meget tæt. Hubetusjagten er en meget gammel tradition, som afholdes hver anden søndag i november i Dyrehaven. Som familiefar har det ifølge Tue Askeland været en fornøjelse at følge med i fra sidelinjen.

Med sin søn er det blandt andet dykning, der har udgjort et fælles interessepunkt. Tue Askeland har det Nordiske Sportsdykkerbevis, som har muliggjort forskellige dyk i hele verden. Tue har både taget turen til Øst og til Vest og har dykket i områder som Australien, Asien, Caribien og Europa. For nyligt har hans søn taget det samme dykkerbevis, så på trods af at dykningen ligger nogle år tilbage, er der nu grobund for at genoptage aktiviteten sammen som familie. Hvor tæt eller fjernt den fælles dykning skal tage de to, vides ikke endnu.

Hobbyer: jagt og mountainbiking

Man kan godt tillade sig at sige, at Tue Askelands interesser, hobbyer og beskæftigelser har taget ham i flere forskellige retninger. Udover karrieren som advokat og sin tid som elite-redskabsgymnast, har Tue også stor interesse for jagt og mountain-biking. Sidstnævnte bruges primært som en måde at få motion på, hvor benene bliver rørt, og man samtidigt kan nyde den friske luft fra de danske skove. Det er ikke en hobby, Tue Askeland som sådan har videreført til ferie- eller udenlandssammenhænge.

Det har jagten til gengæld. Her har Danmark så at sige “ikke været stor nok” – jagtinteressen har taget Tue Askeland adskillige steder. Jagtrejser til flere steder i Europa er blevet afprøve, hvilket blandt andet har indebåret destinationer som England, Norge og Sverige. Tue Askeland har desuden lejet to skove for nyligt med formålet om at driv jagt. Der er altså tale om en hobby, som har fyldt forholdsvis meget, og som Tue tydeligvis er meget passioneret omkring. Det er både disciplinen i sig selv og fællesskabet, der har dannet grundlag for den store interesse. Hvor henne interessen specifikt er startet, er dog sværere at sige. Hverken Tue Askelands far eller mor var “jagtmennesker”. Det er ellers typisk i familien, at en sådan interesse starter. Men Tue støvede alligevel noget op, og allerede som 16-årig begyndte han at vise interesse for det.

Lynne Scott Walters i Stockholm

Følg Tue Askeland